По користење на антибиотици обновете ја цревната флора

По користење на антибиотици обновете ја цревната флора

Со земањето на антибиотици може да дојде до нарушување на рамнотежата во цревната флора, а тој проблем можете да го решите со правилна исхрана.

Колку да јадете за да останете витки

Колку да јадете за да останете витки

Експерти од Сиднејскиот универзитет ја открија формулата за количеството на храна што ни е потребна, а која воедно нема да ги зголеми нашите килограми.

Како да ја уништите кандидата

Како да ја уништите кандидата

Поради некои околности, како земањето на антибиотици, природната рамнотежа на бактериите се нарушува и тие можат да се претворат во агресивен облик. Таквите бактерии предизвикуваа низа здравствени проблеми.

Симптоми кои не смеат да се игнорираат доколку сте алергични на глутен

Симптоми кои не смеат да се игнорираат доколку сте алергични на глутен

Студиите во кои учествувале луѓе со проблеми на органите за варење покажуваат дека едно од 30 возрасни лица и едно од 40 деца страдаат од алергии на глутен. Препознавањето на овој проблем не е секогаш едноставно, многу често на тоа се посомневаат дури кога сè останато ќе се исклучи како можна причина.

Наместо на 4 години, ДТП вакцината ќе се прима на 6 годишна возраст

Наместо на 4 години, ДТП вакцината ќе се прима на 6 годишна возраст

Наместо на четири, вакцината ДТП децата ќе ја примаат на шест годишна возраст. Ова го предвидуваат новите измени во календарот за имунизација. Со тоа, велат лекарите ќе се намалат несаканите реакции кои се јавуваат кај децата.

Дали технологијата ќе направи бебиња од матични клетки од кожата

Дали технологијата ќе направи бебиња од матични клетки од кожата

Иако делува како научна фантастика, ова е можност која научниците ја истражуваат откога успешно создале здрави глувци користејќи процес наречен IVG ( ин витро гаметогенеза, т.е процес на создавање и созревање на полови клетки).

Знаци кои ви ги испраќа црниот дроб кога нешто не е во ред

Знаци кои ви ги испраќа црниот дроб кога нешто не е во ред

Бојата на урината и столицата сериозен показател!

Како да препознаете анемија

Како да препознаете анемија

Анемијата е болест која подразбира намален број на црвени крвни зрнца, намалено ниво на хемоглобин (Hgb) и, или на масата на еритроцити во крвта (Hct), поради што во мозокот, срцето, мускулите и другите делови на телото не доаѓа доволна количина на кислород.

Подгответе домашен крем од лешници

Подгответе домашен крем од лешници

Најмладите сигурно ќе уживаат во неговиот вкус.

Фото: Исполнете го денот на вашето дете со сензорните игри

Фото: Исполнете го денот на вашето дете со сензорните игри

Подобрете ја сензорната интеграција на вашето дете и овозможете му забава во ладните зимски денови со помош на сензорните игри.

Направете сами: Цветови од зеленчук

Направете сами: Цветови од зеленчук

Одлична декоративна идеа и совршено надополнување на свечените трпези- со малку креативност може да го трансформирате зеленчукот во прекрасни цветови.