Влакненца од телото кои не смееме да ги отстрануваме

Пинцетата ја користиме секој пат кога сакаме да отстраниме некое несакано влакно, но на овие делови од телото никогаш не треба да ја користие! Кога ќе видиме влакно на несакано место, веднаш ја зимаме пинцетата. Меѓутоа, некои влакна воопшто не треба да се корнат, туку само да се скратат за да не ојде до некоја инфекција.

Младеж

Доколку на младежот ви растат влакна немојте ни случајно да ги вадите! Чупањето на влакна кои се наоѓаат на или околу младежот можат да предизвикаат инфекција, а ризикувате и да го пвредите младежот што може да доведе до бројни здраствени проблеми.

Нос

Влакната во носот имаат важна улога во заштитатана нашето здравје така што општа препорака е воопшто да не ги допирате. Тие служат да ги заштитат нашите дишни патиштата од прашина и бактерии. Сепак, доколку влакната ви искачаат или ви сметаат попаметно е ги скратите со ножици или тример кој одговара. Само бидете внимателни да не се исечете.

Брадавици

Градите се многу осетлив дел од телото, поготово брадавиците. Доколку вадите влакна околу брадавицата ја надразнувата кожата и и наштетувате на коликулата на влакната. Како последици можете да почувствувате болка или уште полошо, сраснување на влакна, што може да направи голем проблем.

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk