Дали постои поврзаност помеѓу ракот на дојката и употребата на мобилниот телефон

Според докторот Ј. Харнес, еден од директорите на сајтот Breast Cancer Awareness, иако во голема мера се повикува на внимание од негативното влијание на техничките апарати врз здравјето на човекот општо, сеуште не постојат прецизни медицински докази дали мобилните телефони предизвикуваат, односно го зголемуваат ризикот за појава на рак на дојката кај жените.
Сепак, поради фактот што моболните телефони шират извесно ниво на радијација остава простор за мала загриженост.

Иако не постојат стручни докази ниту пак забележани случи за развивања на ракот на дојката како последициа на користењето на мобилниот телефон, сепак постои оправдан сомнеж од зголемен ризик за развивање на канцерогени клетки.

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk