Да се биде добар сопружник значи да се знае како да се сослуша партнерот

Првата година од бракот е најнепредвидлива
Без разлика дали ќе признаат или не, на многумина од брачните партнери првата година од бракот им претставувала најнепредвидлив момент во животот, а за некои од нив таа е и најтешката година од низата години кои се дел од брачниот живот.
Венчавката е прекрасен чин, но во тој момент никој во целост не е сигурен во што се впушта.

Ниту една врска не е потполно сигурна и предвидлива бидејќи луѓето се далеку од совршени суштества. Грешките во однесувањето го прават бракот ризичен, затоа сите ние мораме да вложиме дополнителна енергија тој да се одржи, како и да работиме на тоа да се изгради цврста доверба помеѓу нас и нашиот партнер. Применувањето на овие неколку совети навистина можат да ви помогнат во тоа.

1. Мораме да научиме како да се извинуваме кога ќе ја увидиме сопствената грешка
2. Треба да сфатиме дека бракот не е постигнување, туку одлука за поделба на животот со друга личност
3. Во бракот не се сведува буквално се само на удобноста и сигурноста што тој може да ни ја овозможии
4. Да се биде добар сопружник значи да се знае како да се сослуша партнерот
5. Добро е ако го задржиме сопствениот идентитет, но секогаш треба да бидеме спремни за компромис.

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk