Д

Давид – Возљубен
Дамјан – машко име на календарски светец, кое на еврејски значи победник. Други варијанти на ова име се Даме, Дамјанка, Дамјана.
Даме – варијанта од името Дамјан кое на еврејски јазик значи победник
Дамјанка – женска варијанта од името Дамјан кое на еврејски јазик значи победник
Далибор – борба на далечина
Даница – утринска ѕвезда
Даниел – господ е мој судија
Дарко – подарок
Данаил – машко име кое на еврејски јазик значи божји судија.
Дејан – да направи нешто,да дејствува
Деспина – женско име што значи госпоѓа, господарка.
Дивна – женско име, што значи многу убава.
Дијана – божица на ловот во грчката митологија.
Димитриј – ова е име посветено на грчката божица на плодноста – Деметра
Деметра – грчката божица на плодноста
Димитар – крадец кој умрел со Исус Христос
Диоген – некој кој е роден од Бога.
Добромир – сложенка од добри и мир.
Доминика – со латинско потекло, на латински доминика е недела.
Драгомир – сложенка од драг и мир, оној на кого мирот му е многу драг.

Дејан – да направи нешто, да дејствува

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk