М

Маја – мајка која се грижи
Марија – мистерија, жена на морето, а од еврејски мариам – тврда, постојана
Марина – пристаниште, со латинско потекло и значење морска, исто и име на календарска светица
Марко – Посветен на Марс, воинствен, борбен
Магдалена – девојка од Магдала (област во Палестина)
Македон – според името на земјата Македонија.
Маргарита – од старогрчки со значење бисер или по ново толкување од маргаритка, вид на цвеќе.
Мартин – од латински мартинус, оној кој е посветен на богот Марс, според името на Марс, Мартис со значење четкар, војник.
Матеја – од еврејски божји дар.
Методиј – од грчки уреден, оној кој се раководи според метод.
Миодраг – сложенка од мил и драг.
Мирослав – сложенка од мир и слава, слава на светот или оној кој сто слави мир.
Мојсеј – библиско име, на еврејски значи изваден од вода.
Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk