Рибата во исхраната на доилките

Во теорија, сите риби во себе содржат одредена количина на жива или невротоксини кои можат негативно да влијаат врз развојот на бебето.
Во овој контекст, најмногу се мисли на негативното влијание што овие елементи го имаат врз невролошкиот развој на бебето и развојот на мозочните функции.

Сепак, рибата е преполна со здрави протеини и масти, што го прави ризикот од несаканите ефекти од останатите супстанции занемарлив.

Исклучок се рибите кои овој вид на невротоксини го имаат во поголем процент во своето тело. Најголема концентрација на невротоксини и жива се пронајдени во сабјарката и скушата.

 

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk