Храна која штити од рак на дојките

Објавено на: Jan 09, 2017 од Мама Ане

Тофу сирењето и соиното млеко се први хранливи намирници во категоријата на храна која превентивно делува намалувајќи го ризикот за појава на рак на доките.

Девојките кои што консумираат околу 30 грама тофу, или шолја соино млеко дневно за време на пубертетот, имаат околу 30 отсто помал ризик за појава на рак на дојка кога ќе пораснат.

Исто така, печурките можат да го намалат ризикот од рак на дојка. Истражувањето на исхраната кај неколку илјади жени од Кина покажуваат дека оние кои што јадат најмалку десет грама свежи печурки дневно, имаат до 64 отсто намален ризик за рак.


Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk



Коментари

Би можело да ве интересира и…