Archive for December, 2016

Кои се опасностите за бебето на зима

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Кои се опасностите за бебето на зима

Треба сериозно да се загрижите ако носето, ушите, образите или прстињата на бебето му станат многу студени и имаат жолто-сивкаста боја. Ова укажува на измрзнатина и може да предизвика сериозни повреди.

Дали на кожата на бебето и треба специјална заштита на зима

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Здравје
Дали на кожата на бебето и треба специјална заштита на зима

Кожата на бебето може да стане сува и да испука поради ветерот. Поради тоа користете некоја помрсна крема за мачкање.

Колку време на зима да се помине на свеж воздух

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Колку време на зима да се помине на свеж воздух

Колку време ќе поминете на свеж воздух зависи од тоа каква е надворешната температура. Ако температурата е ниска, ни добро облечено и покриено бебе не треба многу да престојува надвор.

Дали изгледот на градите кои имаат силикони ќе се промени по доење

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Дали изгледот на градите кои имаат силикони ќе се промени по доење

Интересна студија била направена минатата година во САД и во неа биле опфатени 120 пациентки со импланти кои подоцна останале трудни. Една половина ги хранила бебињата со вештачка храна, а другите ги доила.

Силиконските гради и доењето

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Мама и Тато
Силиконските гради и доењето

Имплантите во дојките на ниту еден начин не влијаат на доењето, било да се поставени пред или позади пекторалниот мускул, бидејќи и во двата случаја не доаѓа до оштетување на млечните жлезди ниту до прекинување на нејзините канали.

Интересен начин за декорација на приборот за јадење

Dec 31, 2016 by Мама Ане Category: in Uncategorized
Интересен начин за декорација на приборот за јадење

Веруваме дека вашата празнична новогодишна трпеза ќе биде вистинско гурманско доживување.

Нов метод за надминување на дислекцијата кај децата

Dec 31, 2016 by Мама Ане Category: in Здравје
Нов метод за надминување на дислекцијата кај децата

Пореметувањето на способностите за читање и пишување познат како дислекција, според белгиските научници се јавува поради проблем во координацијата на вкупно 13 регии во мозокот кај детето.

Рецепт: Здрави и вкусни детски бисквити

Dec 31, 2016 by Мама Ане Category: in Здравје и Исхрана
Рецепт: Здрави и вкусни детски бисквити

 

Вкусни и здрави бисквити за деца постари од една година со овесни снегулки.

Направете сами: Раскошен цвет од салфетки

Dec 31, 2016 by Мама Ане Category: in Секојдневие
Направете сами: Раскошен цвет од салфетки

Одличен избор за декорација на новогодишната трпеза.

Од каде потекнува обичајот на китење на елките

Dec 31, 2016 by Мама Ане Category: in Дневно
Од каде потекнува обичајот на китење на елките

Новата година не би била тоа што е да ја нема традиционално накитената елка.

Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Dec 31, 2016 by Мама Силвана Category: in Тато
Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Кога сопругата ќе си дојде дома, пружете и малку мир. Објаснете му на семејството и пријателите да не доаѓаат првите денови во посета, што може да подразбира и првиот месец.