Archive for January 1st, 2017

Видео: Како се создаваат еднојајчаните близнаци

Jan 01, 2017 by Мама Ане Category: in Видео
Видео: Како се создаваат еднојајчаните близнаци

Прекрасно видео кое го опишува процесот на создавање на еднојајчаните близнаци.

Како да подготвите превкусен сос од рен

Jan 01, 2017 by Мама Ане Category: in Рецепт на денот
Како да подготвите превкусен сос од рен

Овој сос е одличен додаток на јадењата од свинско и говетско месо.

Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Jan 01, 2017 by Мама Ане Category: in Тато
Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Според медицинските истражувања доколку мажот практикува топла бања, односно долгорочно излежување во када со топла вода во јануари тоа може да влијае на развојот на сперма дури во март.

Како да го научите бебето да спие во сопственото креветче

Jan 01, 2017 by Мама Ане Category: in Нега
Како да го научите бебето да спие во сопственото креветче

Додека го преместувате бебето од својата топла прегратка во бебешкото креветче пејте!

Најголема грешка на родителите е да го споредуваат своето дете со другите

Jan 01, 2017 by Мама Ане Category: in После Породување
Најголема грешка на родителите е да го споредуваат своето дете со другите

Мајката е на услуга на своето новороденче 24 часа, без пауза за ручек, одмор во недела или празници. Но наградата е безвременска, да се има здраво и задоволно дете.

Забава со детето дома

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Забава со детето дома

За време на зимскиот распуст, децата најмногу ќе бидат на затворено, но и така можете да се забавуваат дома.

Како детето да се забавува на снег

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Како детето да се забавува на снег

За забава на снег, важно е детето да биде облечено адекватно, во непропустлива гардероба и чизми.

Што е пубертет

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Бисерчиња
Што е пубертет

Пубертет е неизлечива болест, бидејќи брковите ти растат преку ноќ.

Полнет целер

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Рецепт на денот
Полнет целер

Вкусете целер полнет со мелено месо и кашкавал.

Првото бебе во Македонија е девојче

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Дневно
Првото бебе во Македонија е девојче

Првото родено бебе во Македонија е девојче, и е родено во Битола. Девојчето се родило 12 минути по полноќ во Клиничката болница во Битола. 

Дома направете мала работилница

Jan 01, 2017 by Мама Силвана Category: in Секојдневие
Дома направете мала работилница

Доколку просторот дома ви дозволува, направете посебен дел во кој ќе може да ги изведува своите мајстории.