Archive for January 9th, 2017

Како студеното време влијае врз организмот

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Како студеното време влијае врз организмот
Со намалувањето на температурите во текот на зимата, здравствените проблеми поврзани со времето стануваат поголеми.

Домашен рецепт кој ја смирува и најупорната кашлица

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Домашен рецепт кој ја смирува и најупорната кашлица

Овој сируп од две главни состојки ги ослободува синусите, ја лекува кашлицата и настинката во рекордно време, а можат да го користат и децата.

Како бременоста ги менува менталните способности на жените

Jan 09, 2017 by Мама Ане Category: in Практични Совети
Како бременоста ги менува менталните способности на жените

По спроведувањето на неколку истражувања, научниците откриваат дека жените кои што го добиле своето прво дете по 24 година од животот постигнуваат подобри резлутати на тестовите за ментална стабилност и вербални вештини во споредба со оние жени кои за прв пат станале мајки во периодот од 15 до 23 година од животот.

Како да си го олесните спиењето во текот на бременоста

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Бременост
Како да си го олесните спиењето во текот на бременоста

Спиење на лева страна е она на кое постојано ни укажуваат докторите и бабиците во текот на бременоста бидејќи оваа позиција ја спречува матката да прави притисок врз црниот дроб, а дозволува бебето да прими соодветна количина на хранливи материи и кислород низ плацентата.

ВИДЕО: Природно породување vs. Царски рез

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Видео
ВИДЕО: Природно породување vs. Царски рез

Денеска породувањето е можно на два начина: По природен пат и со царски рез. Дали можеби сте љубопитни како детето излегува од матката при породување со царски рез?

Како 2-годишно детенце го гледа светот

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Видео
Како 2-годишно детенце го гледа светот

Ден Иверсон решил на брилијантен начин да ни долови еден мал момент низ очите на нашите деца.

Вистини за царскиот рез

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Вистини за царскиот рез

Оние жени и мајки кои го родиле своето дете со царски рез, гордо го нарекуваат „белег на среќата.“

Правила за воспитување на девојче

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Правила за воспитување на девојче

Познатата блогерка Кариса Ансел напишала интересен текст за тоа како најдобро да воспитувате девојче. Нејзиниот текст го освои светот а има и зошто, погледнете што таа им порачува на мајките кои имаат ќерки.

ВИДЕО: Како да направите лажен снег

Jan 09, 2017 by Мама Весна Category: in Видео
ВИДЕО: Како да направите лажен снег

Овие денови најактуелен е секкао снегот кој најмногу ги израдува најмалите. Но бидејќи надвор е премногу ладно ние ви предложуваме интересен начин да се забавувате со вашите најмили и во домашни услови да направите вештачки снег.

Супа која го зајакнува имунитетот и ја лекува настинката

Jan 09, 2017 by Мама Ане Category: in Бабини лекови
Супа која го зајакнува имунитетот и ја лекува настинката

Оваа вкусна супа го зајакнува целиот организам, го подигнува имуниетот и ја храни секоја клетка во нашето тело правејќи го отпорно кон епидемијата на вирози која е карактеристична за овој период од годината.

Исхрана на детето со зголемена телесна темпратура

Jan 09, 2017 by Мама Ане Category: in Исхрана
Исхрана на детето со зголемена телесна темпратура

Освен што морате да бидете запознаени со дозволените дози и комбинации на антипиретиците и физикалните методи за намалување на телесната температура кај децата, треба да внимавате и на одржување на адекватниот внес на течности и храна во организмот на детето дури и кога тоа има висока температура.