Archive for January 10th, 2017

Делови од телото кои не смее да ги допираме со раце

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Делови од телото кои не смее да ги допираме со раце

Ако мислите дека вашето тело е храм, и ваша е одлуката како ќе го користите, сепак, треба да знаете, дека има одредени делови од телото кои никако не треба да ги допирате со раце.

Лекови кои мора да ги понесете доколку заминете на зимување

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Лекови кои мора да ги понесете доколку заминете на зимување

Постојат неколку неопходни лекови кои задолжително треба да ги имате со вас доколку планирате да заминете на зимување со вашите деца.

Внимавајте санкањето може да биде и опасно ако не управувате правилно

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Внимавајте санкањето може да биде и опасно ако не управувате правилно

Снегот не израдува сите а особено најмалите. Секако тие уживаат во зимските игри, правење снешко и санкање но треба да бидеме внимателни.

Внимавајте на телесната тежина и во текот на зимата

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Внимавајте на телесната тежина и во текот на зимата

Зголемувањето на телесната тежина во зима е проблем на многумина, но за бремените жени може да претставува и здравствен ризик.

Бремените жени да останат дома кога е многу ладно

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Бремените жени да останат дома кога е многу ладно

Иако бременоста на природен начин го зголемува внатрешниот термостат, што значи дека не го чувствувате студот толку многу, сепак не треба да претерувате и да бидете постојано надвор.

Трудниците кои јадат обилно го ризикуваат здравјето на бебето

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Трудниците кои јадат обилно го ризикуваат здравјето на бебето

Претераното дебелеење за време на бременоста може негативно да делува на интелигенцијата на детето, но и да предизвика проблеми во психичкото здравје како што се пореметувањата на исхраната или пак шизофренија – открило истражувањето на Универзитетот Онтарио.

Мажите можат да се оженат и без љубов

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Мажите можат да се оженат и без љубов

Според последната студија спроведена од сајтот за запознанства Match.com, одговорите на 6000 мажи и жени покажале дека мажите многу почесто стапуваат во брак само за да „поминат на редот“ и да ја имаат сигурноста што ја нуди семејниот живот, односно мажите се склони да склучат брак со човек во кого не се вљубени.

Што говорат ладните или топлите дланки за вас

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Што говорат ладните или топлите дланки за вас

Најновото истражување покажало дека срдечните личности, подготвени за разговор и соработка имаат топли дланки, додека за другите обратно.

Домашна маска за нега на косата

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Домашна маска за нега на косата

Маска за коса со лук е пред се моќна исхрана за кожата на главата со минерали и витамини кои во голема количина се наоѓаат во овој единствен продукт.

Домашна маска за нега на косата

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Домашна маска за нега на косата

Маска за коса со лук е пред се моќна исхрана за кожата на главата со минерали и витамини кои во голема количина се наоѓаат во овој единствен продукт.

Рецепт: Мафини со сирење

Jan 10, 2017 by Мама Весна Category: in Рецепт на денот
Рецепт: Мафини со сирење

Еве како со еден рецепт можете да станете експерт за правење мафини, кои ќе ги примамуваат вашите гости да посегнат барем по уште едно парче: