Archive for January 11th, 2017

Како хормоните влијаат врз жените

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Како хормоните влијаат врз жените

За женското „лудо“ однесување многу често се виновни хормоните.

Внесувајте витамини но само наутро

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Внесувајте витамини но само наутро

Важно е да знаете дека и витаминот Ц оксидира, па ако правите сокови од свежо овошје и зеленчук би требало да ги испиете веднаш.

Датумот на венчавката всушност ја одредува иднината во бракот

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Датумот на венчавката всушност ја одредува иднината во бракот

Секоја одлука што мажот и жената ќе ја донесат, а е поврзана со бракот е многу важна, а една од највлијателните одлуки може да биде одлуката поврзана со датумот на венчавката.

Грешки кои ги правиме при перење алишта

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Грешки кои ги правиме при перење алишта

Сортирање алишта, избор на детергент за бели, црни и шарени алишта, избор на омекнувач, не се единствените работи на кои треба да обрнете внимание при уклучување на машината.

Дали рамните стапала се деформитет?

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Дали рамните стапала се деформитет?

Рамните стапала претставуваат еден вид на деформација на стапалото кое најчесто е наследно или како резултат на несоодветни обувки.

Домашен лек против главоболка

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Домашен лек против главоболка

Главоболката е најчестата болка која ја има модерниот човек, а ја предизвикуваат стресот, заморот, преоптеретеноста на организмот.

Внесувањето на само 1200 калории дневно може да биде штетно

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Внесувањето на само 1200 калории дневно може да биде штетно

Многумина со желба да имаат повитко тело и помалку килограми прифаќаат предизвик да го минат денот со многу помалку калории од она што го внесувале претходно.

Запознајте го бебето кое било родено два пати

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Запознајте го бебето кое било родено два пати

Женско бебе било „родено два пати“ откако било извадено од матката на својата мајка во времетраење од 20 минути за да му биде извршена операција на ‘рбетот.

Проблеми кои ги предизвикува сувиот воздух во домот

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Проблеми кои ги предизвикува сувиот воздух во домот

Сувиот воздух дополнително ја суши вашата кожа, а можат да се појават и многу респираторни проблеми и проблеми со очите. Со тоа, сувиот воздух може и да една од причините за појава на астма кај децата.

Логопедите имаат важна улога во откривање на тешките развојни нарушувања

Jan 11, 2017 by Мама Весна Category: in Актуелно
Логопедите имаат важна улога во откривање на тешките развојни нарушувања

Изговарање на буквите: р, л, љ, ч, џ, ш, ц, з, с, предизвикуваат најголеми проблеми во говорот кај идните првачиња. Со цел кога ќе почнат на училиште полесно да ја совладаат азбуката, со предучилишни вежби и помош од логопед во здравствените центри може да се надмини овој проблем.

Стресот во раната возраст може да биде погубен за децата

Jan 11, 2017 by Мама Ане Category: in Здравје
Стресот во раната возраст може да биде погубен за децата

Екстремната или продолжена изложеност на стрес на детето во раната возраст може да предизвика зголемено излачување на хормони кои можат да ги разорат нервните клетки.