Науката тврди- редовното возење велосипед може да го продолжи животот

Науката тврди- редовното возење велосипед може да го продолжи животот. Континуираното практикување на оваа интересна и корисна физичка активност може да го намали крвниот притисок и нивото на кортизол ( хормон на стрес ) во организмот.

Освен што претставува совршена кардио-вежба, возењето велосипед е одличен начин за одржување на витката линија, односно за намалување на килограмите доколку за тоа има потреба. Со умерено темпо, во период од само еден час возење велосипед можете да согорите околу 400 калории.

Стресот како се почест придружник на секојдневието може да има сериозни последици на здравјето. Според истражувањата, токму возењето велосипед значително го намалува штетното влијание на стресот и релаксира. Придобивката ќе биде уште поголема доколку возите велосипед заедно со вашите најблиски-време поминато во забава, дружење и рекреација без да потрошите ниту денар.

Одберете го својот нов велосипед со еден клик и стигнете секаде навреме за миг.
Погледнете ја понудата на велосипеди на One Stop Shop!

Likes:
0 0
Views:
110
Article Tags:
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.