Колку минути просечно трае добриот секс

Додека се поретко е проблем да се зборува за одредено сексуално искуство, временското траење на сексот се чини дека сеуште е чувствителна тема, особено за мажите.

За сите оние мажи кои ги мачи таа недоумица, производителот на сексуални помагала и играчки „Lovehoney“ спрвел истажување во кое учествувале повеќе од 4500 испитаници и ни го дава одговорот на тоа прашање.

Според резултатите од истражувањето, просечното времетраење на еден сексуален чин изнесува околу 19 минути, од кои 10 минути и припаѓаат на предиграта, а само 9 за активниот сексуален чин.

Повеќе од половината од испитаниците изјавиле дека во основа се задоволни со тоа колку трае сексот, додека 20% од жените и 25% од мажите изјавиле дека би сакале сексот да трае малку подолго.

Likes:
0 0
Views:
47
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *