Најдобрата ментална вежба која го буди вашето најдобро „јас“

Живеј го моментот, оди чекор по чекор, само диши, биди овде и сега – еден поинаков начин да се соочите со своите проблеми.

„Пауза за свесност“ е најкратката и најефикасната ментална вежба која ќе ви помогне на виделина да излезе најдобрата опција од вас и вашата личност, без разлика што правите во моментот.

Потребни ви се само неколку секунди, секогаш кога ќе се најдете во ситуација која има тенденција да ве извади од вашиот животен колосек, да ги следите овие два едноставни чекори:

– Застанете за миг и фокусирајте се на своето дишење. Дишете длабоко и смирено, издишувајте колку што можете подолго. Правете го тоа петнаесетина секунди.

– На крајот, поставете си го самите на себе следново прашање: Кои свои најдобри особини ќе ги пуштам од себе и ќе дозволам да излезат на виделина, затоа што знам, дека сум доволно храбра личност подготвена да го направи тоа?

Верувајте, делува!

Likes:
0 0
Views:
45

Leave a Reply

Your email address will not be published.