Победете ја дури и најсилната главоболка на многу едноставен начин, без употреба на лекови

Нашите баби велат – природата го има секој лек кој му е потребен на човековиот организам.

Доколку чувствувате пулсирачка глабоволка во предниот дел на главата, опфаќајќи го и пределот на челото, околу очите и на слепоочниците, а доколку сте сигурни дека не станува збор за болка која е последица од воспаление на синусите, ви препорачуваме пред да посегнете го лековите во вашата домашна аптека, да го пробате овој ефикасен природен начин за лекување на главоболка.

Наместо лекови кои би можеле да го иритираат вашиот желудник, се што ви е потребно е само една ладна банана.

Уживајте во вкусот на бананата, а потоа употребете ја лушпата од бананата . На внатрешноста на лушпата, по должина, посипете малку сода бикарбона, добро натапкајте ја со прстите за да не се истури кога ќе ја превртите кората.

Потоа удобно сместете се во вашиот кревет и положете ја лушпата од банана на вашето чело. Мирувајте во темно и тивко место колку што можете подолго, оптимално додека кората на бананата добие собна температура.

Likes:
0 0
Views:
47
Article Categories:
ЗДРАВЈЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *