Убавината не е на лицето, туку во срцето

Познати цитати за убавината, во кои верувам дека ќе пронајдете и дел од вашите размислувања.

Љубовта без убавина е како цвет без мирис, како плод без семка. Животот, љубовта и убавината се светото тројство на секое слободно и независно човечко суштество-нешто што не се менува и не се одвојува едно од друго! – Халил Џурбан

Младоста е среќна бидејќи е способна да ја види убавината. Секој кој може да ја види убавината не може да остари! – Франц Кафка

Грдоста има предност пред убавината, убавината е минлива, но грдоста останува! – Оноре де Балзак

Секоја жена е убава , освен таа која мисли дека не е и онаа која мисли дека е! -Јован Дучиќ

Убавината не е на лицето, туку на срцето!- Халил Џурбан

Од двете главни животни вредности, убавината и вистината, првата ја наоѓам во срцето кое умее да сака, а другата во раката која знае да дели!

Likes:
0 0
Views:
51
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *