Мајчиното млеко е најдобриот лек за бебето


Мајчиното млеко ги исцелува раните – тврди науката!

Освен за нега на кожата, мајчиното млеко прави вистински чуда кога е во прашање заздравувањето на раните и смирување на иритациите на кожата.

Во својот состав мајчиното млеко изобилува со антитела кои го заштитуваат бебето од инфекции, но токму тие антитела во комбинација со останатите корисни состојки делува и исцелително кога е во прашање здравјето на кожата.

Многу лекари советуваат дека неколку капки мајчино млеко можат многу да помогнат кога е во прашање пеленскиот осип, бебешките акни и сл.

Исто така, значително може да ги намали непријатните симптоими ублажувајќи ја инфекцијата на ушите и грлото.

Likes:
0 0
Views:
99
Article Tags:
Article Categories:
ЗДРАВЈЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.