Витаминот Е ги ублажува дури и најупорните лузни на кожата

Лузните се промени на кожата која се појавува како последица на зараснување на тикивото кое претходно било оштетено.

Најчесто, причини за појавата на лузните, без разлика на нивниот обем и интензитет, се оштетувањата на кожата кои настануваат поради појава на акни, физички повреди и исекотини, од хируршки интервенции, изгореници и слично.

Еден од природните начини за нивен третман во домашни услови, со цел нивно ублажување, е третманот со витамин Е.

Од аптека купете капсули со течен витамин Е или капки со истиот состав.

Со кружни движења нанесете го витаминот врз површината на лузната и соседното ткиво. Масирајте во континуитет околу десетина минути, а постапката повторете ја три пати во текот на денот.

За десетина дена ќе бидете пријатно изненадени од постигнатиот резултат.

Likes:
0 0
Views:
48
Article Categories:
УБАВИНА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *