Убавината е дар, но потребен е и малку труд

Косата е обележје на секоја жена. Да, убавината е дар од Бога, но морате и вие малку да се потрудите.

Таа секој ден, без исклучок, треба да биде средена , дури и во оние моменти кога тоа ви се чини како невозможна мислија. Без изговор, за својата коса секогаш мора да имате барем малку време.

Редовното миење, фарбање или стилизирање е задолжително доколку сакате да изгледате убаво и пристојно.

Ако се будите наутро рано и однапред знаете дека нема да имате време за некои спектакуларни фризури, одберете коњско опавче или едноставно, подгответе се пред да си легнете.

Пред спиење исплетете плетенки или исфенирајте ја косата. На тој начин, наутро нема да имате премногу работа околу неа.

Не заборавајте, оваа практика нека биде секојдневна.

Likes:
0 0
Views:
121
Article Categories:
УБАВИНА

Leave a Reply

Your email address will not be published.