Кога првите заби кај бебињата носат и намален апетит

Кога првите заби кај бебињата носат и намален апетит

Растењето на млечните детски запчиња е период кој може да биде вистински предизвик, како за бебињата така и за нивните родители.

Рачиња во устата, глодалки, гелови кои ги олеснуваат непријатните симптоми пропратени со плач и раздразливост. Дополнително, искуството на мајките вели дека апетитот кај нивните бебиња е намален во периодот кога никнуваат првите запчиња.

Џвакањето на храната може да биде многу болно искуство во тој период и поради тоа многу бебиња по автоматизам одбиваат храна.

Сепак треба многу да се внимава тоа да не се претвори во еден магичен круг, затоа што ако детето не е сито нема да плаче само затоа што го боли нешто туку и затоа што е гладно.

Ако вашето бебе нема голем апетит понудете му ладни наминици како што е на пример јогуртот и општо повеќе течности богати со витамини, минеарали и електролити.

Likes:
0 0
Views:
42
Article Categories:
ЗДРАВЈЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *