Кратка приказна за женската мудрост

Кратка приказна за женската мудрост.

Волчицата се сокрила под волкот. Нејзиниот поглед е смирен.

Таа верува во својот мажјак.

Не само затоа што е силен….

Кај овие животни се верува дека мажјакот не може да нападне женка. Таа го знае тоа.

Со своето тело таа го прекрива вратот на својот мажјак.

И понатаму се преправа дека само се крие зад него…

…..

Женската мудрост е навистина непредвидлива, зарем не?

Likes:
0 0
Views:
118
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.