Семејството е заштитна лулка во бездушниот свет

Прочитајте дел од најубавите цитати за семејството.

Уште немам слушнато некој маж да праша за совет како да ја искомбинира оптимално работата и семејството.

Љубомората е лоша ќерка која излегува од добра куќа.

Ништо подобро не може да направи еден татко за неговите деца од тоа да ја сака нивната мајка.

Семејство без чувства не е семејство, туку збир на анонимни единки.

Семејството е заштитна лулка во бездушниот свет.

Семејството е најголемото ремек-дело на природата.

Добродушниот човек го гледа целиот свет како свое семејство.

Сите среќни семејства наликуваат едни на други, но секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.

И да се родиме во сиромаштија, не треба да го менуваме своето детство поминато во семејна среќа за парите на луѓето од несреќните семејства.

Само една жена може да создаде семејство. Но, и семејството може да се распадне само поради една жена.

Не можеме да го одбереме своето семејство, тоа е Божјиот дар кон нас, а ние сме дар на семејството.

Likes:
0 0
Views:
46
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *