Добрите нешта се случуваат кога ќе се одалечиш од лошите луѓе

Драга жено,

Не им се јавувај на оние кои никогаш сами не кренале слушалка да те чујат.

Никогаш не се расправај со идиот – прво ќе те спушти на своето ниво, а потоа ќе те уништи со своето искуство.

Никогаш не замавнувај кон некој човек со кал во рацете. Можеби нема да успееш да го погодиш, но калта ќе остане на твоите раце.

Никогаш не се сомневај во својата привлечност. Запомни: вагата лаже, луѓето завидуваат, а огледалото – тоа е целосно искривено.

Не ги чекај оние луѓе кои никогаш не застанале да те почекаат тебе.

Ако постојано ти велат дека твојот воз поминал, докажи им дека ти се возиш во авион, високо над сите тие што ти го велат тоа.

И запомни, добрите нешта се случуваат кога ќе се одалечиш од лошите луѓе.

Likes:
0 0
Views:
43
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *