Едноставен трик како да го одржувате свеж букетот со цвеќиња

Стандардните начини на употреба на прозирната најлонска фолија во домаќинството ни е на сите нас многу добро позната. Одржувањето на свежината на храната е една од најчестите начини на нејзина употреба во кујната.

Но, постојат два практични трикови кои ја носат нејзината употреба за чекор понапред.

Имено, постои трик како бананите подолго време да останат свежи, да не омекнат пребрзо и да не потемни нивната кора. За таа цел доволно е црниот врв на бананите убаво да го завиткате во најлонска фолија и така завиткани да ги чувате на место кое не е премногу топло.

Дарувањето на свежо цвеќе е секогаш добра идеа, во било која пригода. За да го одржувате свеж букетот со цвеќиња, повторно најлонската фолија доаѓа на помош.

This image has an empty alt attribute; its file name is czveke-1.jpg

Навлажнете убаво едно поголемо парче тоалетна харгија со вода, завиткајте ги краевите на стеблата од цветовите, а потоа мократа хартија завиткајте ја со фолија.

Likes:
0 0
Views:
45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *