Ослободете се од бактериите во домот на природен начин

Дезинфекцијата на предметите и површините во домот е возможна и на сосема природен начин, со помош на масло од чајно дрво.

Етеричното масло од чајно дрво има исклучително силно антибактериско дејство и е безбеден за употреба дури и на садовите од кои јадете.

За најдобра ефикасност, наполнете еден поголем сад со вода и него додадете 50 милилитри јаболков оцет и 15 капки масло од чајно дрво. Потопете ги во водата сите предмети кои сакате да ги дезинфицирате и оставете ги да отстојат во водата барем неколку часа.

Потоа измијте ги со млака вода.

На овој начин овозможувате 100% заштита од бактерии во домот.

Likes:
0 0
Views:
46

Leave a Reply

Your email address will not be published.