Ако имаш цел ќе го најдеш и патот- десет мудрости на африканските племиња

Ако птицата го колве житото на твојот пријател избркај ја, ќе дојде време кога ќе го колве и твоето жито.

Секогаш е подобро непријателот да го чуваш надвор од куќата, отколку да го бркаш од куќата.

Грубите шеги од пријателот се едно мало предавство на пријателството.

За да се изгасне пожарот не мора да се бара чиста вода.

Лагата може да боли сто пати повеќе од болната вистина.

Кога ти е тешко исплачи се, но не дозволувај твоите солзи да паѓаат на земјата пред тебе, ќе направат кал кој повторно ќе го газат твоите нозе.

Остави му го на оној што сака тоа што го сака, бидејќи ако му кажеш да го остави тоа што го сака, тој и понатаму ќе го сака тоа што одамна го сака но тебе повеќе не.

Само големиот глупав човек може да го скршат малите работи.

Срцето е тоа кое не води или во рајот или во пеколот.

Срцето не е колено, да може да се свитка и да се исправи во неколку секунди.

Сето тоа што не можеш да го постигнеш викајќи, ќе го постигнеш молчејќи.

Likes:
0 0
Views:
61
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *