Скинатите хулахопки можат да станат минато со овој едноставен трик

Скинатите хулахопки конечно можат да станат проблем со кој се поретко ќе се соочувате во животот.

За таа цел постои многу едноставен, но корисен тик со кој што ќе ја зголемите издржливоста на материјалот од кој што се направени хулахопките.

Наместо да го употребувате лакот за нокти спречувајќи го дополнителното кинење на тенката ткаенина потпрете се на моќта на ладилникот.

Хулахопките ќе бидат појаки доколку ги ставите во кеса и ги оставите да преноќат во ладнилникот пред да ги облечете. Наутро, оставете ги да се одмрзнат и потоа облечете ги.

Ладната средина во замрзнувачот ќе ги зајакне влакната од кои тие се направени спречувајќи ги молекулите да се придвижуваат. Кога повторно ќе се одмрзнат хулахопките, молекулите ќе се отпуштат но ќе се прераспределат така што ќе испуштат поголем притисок помеѓу себе.

Likes:
0 0
Views:
63

Leave a Reply

Your email address will not be published.