Да бидеш сакан значи да бидеш препознаен како човек

Мудри мисли за среќата, едно од ретките нешта во животот што се зголемува кога го делиме. Нашата среќа сигурно ќе се зголеми, доколку и туѓите срца ги исполнме со среќа.

Слободата на мислата никој не може да ни ја даде, тоа е нешто што ние самите треба да го негуваме.

На луѓето им е многу тешко да се спасат од своите страдања. Поради стравот од непознатото, тие често се одлучуваат за страдањето кое им е познато.

Не е доволно само да дишеме, треба да бидеме свесни дека сме живи-само на тој начин ќе ја откриеме магијата на животот.

Да, возможно е да живееме среќно, сега во овој момент и на ова место каде што се наоѓаме. Толку многу предуслови за среќа ни се на дофат на раката, но често упорно нив ги бараме во иднината што не дозволуваме среќата да не најде во моментот.

Луѓето страдаат затоа што се робови на преголемите очекувања.

Да бидеш сакан значи да бидеш препознаен како човек

Секогаш мораме да продолжиме да учиме. Отворениот ум е подготвен да признае дека многу работи не знае-само тогаш ќе има способност да ја разбере реалноста.

Likes:
0 0
Views:
124
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.