Престанете да ја барате среќата на истото место каде што сте ја изгубиле

Да се прифати минатото и да се остави позади себе е една од најтешките работи кои, во еден период од животот, ќе треба да направите, особено ако планирате да продолжите да живеете со полни гради.

Да, не е лесно!

Ако вашите сопствени мисли ве загушуваат и се чини дека е се потешко да ја вдишете иднината поради тоа прочитајте ги овие цитати – веруваме дека ќе постигнете повико ниво на позитивизам во начинот на размислувате.

– Ако навистина сакате да заклучите нешто тогаш, во извесен момент ќе мора прво да ја затворите вратата
– Понекогаш на вашето срце му треба повеќе време да го прифати она што вашиот ум веќе го знае. Дајте си време.
– Престанете да ја барате среќата на истото место каде што сте ја изгубиле.
– Ако сакате раната да ви заздрави, престанете да ја допирате.
– Живејте за она што сегашноста може да ви понуди, а не за она што вчерашниот ден ви го одземал
– Ако нешто сте изгубиле можеби ви било судено да пронајдете нешто друго, уште подобро од тоа што сте го изгубиле
– Понекогаш мораме да го пуштиме она што не убива, дури и ако не убива тоа што мораме да го пуштиме
– Ниту најголемото чувство на вина не може да го поправи минатото, но најголемата љубов може да ја поправи иднината
– Вдишете ја иднината, издишете го минатото!

Likes:
0 0
Views:
51
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.