Уживајте во изборот на козметиката се додека вам ви одговара тоа


За жал, еден од најчестите митови кога се во прашање козметичките средства како што се кремите за лице или шампоните е дека тие треба да се менуваат на неколку месеци.

Имено, шампоните за коса и кремите за лице треба да се променат токму тогаш кога телото ќе манифестира одговор дека тие препарати едноставно повеќе не му одговараат повеќе.

Се додека органинзмот не даде таков сигнал а региите за кои се тие наменети блескаат со здравје и сјај, нема никаква потреба да се менува видот на препаратите.

Ритамот на промена на препаратите за нега на кожата и косата го трасира нашиот организам, освен ако ние немаме лична желба да испробате некој нов производ.

Likes:
0 0
Views:
67
Article Categories:
ЖИВОТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.