Powered by WP Bannerize

Јајцата да бидат задолжителни на менито

Јајцата да бидат задолжителни на менито

Најновите истражувања ги отфрлија старите тврдења дека внесот на јајца влијае лошо на човечкото здравје и покажа сосема спротивни резултати. Доколку се внесуваат во умерени количини, јајцата имаат многу позитивен ефект на човечкиот организам.

Сладолед кој лечи мамурлак

Сладолед кој лечи мамурлак

Јужна Кореја важи за азиска земја во која луѓето најмногу пијат алкохол па правењето лек за мамурлак е логичен след на настаните. Се работи за сладолед за мамурлак кој е наречен Gyeondyo-bar.

Има ли водата рок на траење

Има ли водата рок на траење

Иако минералната вода има ознака „најдобро да се употреби до…“, нејзиниот век на траење во шише е бесконечен, тврдат стручњаците.

Неколку совети за молзењето

Неколку совети за молзењето

Ставете ја чашката со смрзнатото одмолзено млеко во сад со топла вода или ставете ја во фрижидер еден ден претходно. Не користете жешка вода за да го одмрзнете. Никогаш не ставајте го во микробранова печка. Млекото може да се претопли и да го изгори јазичето на бебето. Загревањето во микробранова печка може да ги оштети важните протеини во мајчиното млеко.

Како и колку да се чува измолзеното млеко

Како и колку да се чува измолзеното млеко

Одмолзеното млеко може да се чува во пластични или стаклени шишенца или во стерилни чашки. Чувајте го млекото во количество колку што пие вашето бебе за да не фрлате. На пример, ако вашето бебе пие 100 милилитри, пакувајте го млекото во чашките по толку.

Колку и колку долго да се одмолзувате

Колку и колку долго да се одмолзувате

Можеби нема да добиете многу млеко кога ќе се молзете првиот пат.

Кога е најдобро да почнете со одмолзување

Кога е најдобро да почнете со одмолзување

Ако планирате да се одмолзувате кога ќе се вратите на работа, почнете да вежбате неколку недели претходно.

Како близнаците да спијат во исто време

Како близнаците да спијат во исто време

Веројатно милион пати сте чуле – со близнаците неволјата се удвојува, но и забавата. Меѓутоа, тешко е да се запаметат забавните моменти кога еден од секојдневните проблеми со кои се соочуваат родителите што имаат близнаци или повеќе деца родени истовремено е како да се натераат бебињата да спијат истовремено.

Родителски митови околу здравјето на бебињата

Родителски митови околу здравјето на бебињата

Педијатарот Дејвид Л.Хил за Parents.com вели: „сретнав премногу родители кои имаат некои потполно застарени и потенцијално опасни убедувања кога станува збор за здравјето на нивните деца“. Еве кои здравствени митови ги наведува како најраспространети:

Интернет и информации за децата

Интернет и информации за децата

Дали сте знаеле дека околу 50 проценти од децата во градинка и прво одделение во основно училиште имаат интеракција со луѓето преку интернет.

Скопје стрит фестивал ги вклучува децата со посебни потреби во својата програма

Скопје стрит фестивал ги вклучува децата со посебни потреби во својата програма

Организацијата на Скопје Стрит Фестивал ги вклучува децата во својата програма, но она што е за пофалба е намерата оваа година во програмата да бидат вклучени и децата со потебни потреби.

Powered by WP Bannerize