Мудри мисли за мајката

Мудри мисли за мајката

- Дури мајка ти да е сиромашна, од неа не можеш да си одиш и да најдеш друга.

Што е всушност мајката

Што е всушност мајката

Мајка е половина од тимот татко/мајка – кој ве создал, оној дел кој ве родил како дете. Кога за првпат таа ве земала во раце, бескрајно се вљубила во вас! Таа е онаа која ви менувала пелени, ве хранела, капела и ве облекувала.

Врската мајка-ќерка

Врската мајка-ќерка

Најблиската врска во секое семејство е врската мајка-ќерка. Таа е слатко-горчлива врска, која поминува низ многу успеси и падови во текот на развивањето и може да се спореди со возење на ролеркостер.

Љубовта на мајката кон детето низ фотографии

Љубовта на мајката кон детето низ фотографии

Мајчината љубов е безусловна и тоа е најнежниот вид љубов, која најдобро се гледа од овие фотографии. Кен Хејмен (83) ги овековечил мајките и нивните деца во различни региони и националности во текот на играта смеењето, галењето и јадењето.

Што треба да му бидете на сопственото дете, мајка или пријателка?

Што треба да му бидете на сопственото дете, мајка или пријателка?

Да се биде мајка, значи да се биде во многу улоги, од грижлива и нежна до личност која воспитува. А некаде на средина се наоѓа и улогата на пријателка.

Што значи блиска врска на мајка и син

Што значи блиска врска на мајка и син

Односот на момчето и неговата мајка се менува со растењето на детето, а начинот на кој тој однос се менува може да влијае на неговото однесување во пубертетот, покажаа резултатите од една понова студија, објавена во списанието „Чајлд девелопмент“.

Пелтечењето и неговиот развоен тек

Пелтечењето и неговиот развоен тек

Пелтечењето се манифестира само за време на говорот во вид на повторување на почетните гласови, слогови и зборови или во вид на запнување на почетокот од говорот и во текот на говорот. Тоа не е едноставно говорно пореметување, туку синдром на голем број манифестации на соматски, физиолошки, говорно-јазичен, психолошки и социјален план. Всушност, пелтечењето претставува нарушување на ритамот и темпото на говорот при што лицето точно знае што сака да каже, но истовремено е неспособно да го каже тоа поради повторување, продолжување или прекинување на некој глас.

Истражување: Спомените до 3 годишна возраст, никој не ги памети

Истражување: Спомените до 3 годишна возраст, никој не ги памети

Научниците веќе долго време се прашуваат зошто луѓето не се сеќаваат на ништо што се случило пред да наполнат 3 години. Сигурно како родител сте пробале да го потсетите своето дете за некој значаен настан во неговиот живот, на пример, дали се сеќава на својот втор роденден или дали го памети денот кога тргнало во градинка и секако неговиот одговор бил: НЕ.

Ново истражување: мајчиното млеко содржи повеќе од 700 видови бактерии

Ново истражување: мајчиното млеко содржи повеќе од 700 видови бактерии

Мајчиното млеко содржи повеќе од 700 видови на бактерии, што е многу повеќе отколку што претходно се веруваше. Ова е заклучокот од една нова студија на група шпански истражувачи, кои исто така дошле до сознание дека мајчиното млеко од мајки со прекумерна тежина и мајки кои имале вишок на килограми од препорачаното за време на бременоста, содржи помалку видови на бактерии.

Нова колекција од Ким Кардашијан за модерни девојчиња и момчиња

Нова колекција од Ким Кардашијан за модерни девојчиња и момчиња

Една година откако сестрите Кардашијан ја лансираат првата линија „Kids Wear“ која беше наменета исклучиво за девојчиња, дебитираа и со модна линија за момчиња.

(Фото) Деветгодишник има неверојатен талент за сликање

(Фото) Деветгодишник има неверојатен талент за сликање

Карлос Перез Навал е годинешен добитник на наградата за најдобар млад фотограф која ја доделува лондонскиот Природен музеј. Со помош на фотоапарат забележува неверојатни слики до природата.