Генитален херпес-колку трае и како да го лечите

Генитален херпес-колку трае и како да го лечите

Херпесните болести се предизвикани од херпес вирусите, кои припаѓаат на шестиот род. Има откриени осум видови херпес вируси, кои доведуваат до болести кај човекот. Вирусите кои доведуваат до развој на болеста во областа на гениталиите – генитален херпес, се означуваат како херпес симплекс вирус 2-HSV 2.

Вагина без секс, прирдно се „затвора“

Вагина без секс, прирдно се „затвора“

Придобивките од задоволителен и интензивен сексуален живот е многу – подобрен имунолошки систем, пониски нивоа на стрес, нормален крвен притисок, помала шанса од кардиоваскуларни болести, одлично расположение и не на последно место чувство на среќа и оптимизам.

Како да водите љубов со девица

Како да водите љубов со девица

Водењето љубов со една девојка на која тоа е прв пат е многу покомплицирано отколку со некоја искусена.

Смартфоните влијаат штетно на здравјето

Смартфоните влијаат штетно на здравјето

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во смарт уредот е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Ублажете ја кашлицата

Ублажете ја кашлицата

Ви претставуваме рецепт за традиционален лек кој ќе ја ублажи кашлицата и отежнатото дишење…

Како на природен начин да ја отстраните солта од чевлите

Како на природен начин да ја отстраните солта од чевлите

Освен со купечки средства чевлите можете да ги исчистите и со помош на природно средство кое секој го има дома, и со него може да се отстранат белите траги од чевлите.

Две деца од Кичево и Гостивар починаа од грип

Две деца од Кичево и Гостивар починаа од грип

Две деца на возраст од 3 и 4 години од Кичево и Гостивар починаа од грип, соопшти Институтот за јавно здравје.

Како бебето ја доживува одвоеноста од мајката

Како бебето ја доживува одвоеноста од мајката

Одвојувањето од мајката по породувањето, бебето го доживува како опасно по живот што причинува дисрегулација на телесната физиологија, работа на срцето, температурата, начинот на спиење, лачење на кортизол и на слабеење на имунитетот.

Штетно е мајката и бебето да бидат одвоени по породувањето

Штетно е мајката и бебето да бидат одвоени по породувањето

Познатиот шведски лекар Нилс Бергман вели дека ништо не смееме да правиме против природата, бидејќи со тоа долгорочно им штетиме на мајката и на бебето.

Како да негувате сува кожа

Како да негувате сува кожа

Една од почестите причини за посета на дерматовенеролог е сувата кожа.

Како да препознаете депресија

Како да препознаете депресија

Секоја година, околу 9.5% од американската популација страда од депресија. Депресијата е опасна болест која влијае на секојдневниот живот и уништува семејства. Тоа е пореметување кое го контролира умот и неговите функции, па така предизвикува губиток на апетитот, несоница, промени на расположението и длабоко чувство на очај.