Powered by WP Bannerize

Причини за деформитети на р`бет

Причини за деформитети на р`бет

Го­ле­мо вли­ја­ние има ге­не­ти­ка­та, од­нос­но по­зи­тив­на­та фа­ми­ли­јар­на анам­не­за.

Сколиоза и кифоза најчести проблеми

Сколиоза и кифоза најчести проблеми

Ре­зул­та­ти­те од си­сте­мат­ски­те прег­ле­ди во ос­нов­ни­те и во сред­ни­те учи­ли­шта по­ка­жу­ва­ат де­ка де­фор­ма­ци­и­те на ‘рбе­тот (ско­ли­о­за – стра­нич­но искри­ву­ва­ње на ‘рбет­ни­от столб и ки­фо­за или гр­ба­вост) кај де­ца­та од школ­ска во­зраст се во благ по­дем.

Интересни факти за млекото

Интересни факти за млекото

Првата храна на бебињата е млекото и тоа не е случајно.

Бугарија со закон ќе ја намалува солта во млечните производи

Бугарија со закон ќе ја намалува солта во млечните производи

Министерството за здравство ќе започне преговори со производители за намалување на солта во лебот и млечните производи. Ова го соопшти заменик министерот за здравство на Бугарија Галијани Каменов.

Затегнете ги градите

Затегнете ги градите

Секоја дама сака да има тесни и добри на изглед гради. Промените во тежината варира на хормоните, бременоста и доењето, а тоа се само дел од факторите кои можат да влијаат врз видот на градите. Редовните масажи со соодветни масла и козметика, како и спортот се од суштинско значење.

Неколку факти за женските гради

Неколку факти за женските гради

Има многу што уште да научиме за своите тела и цел живот ќе се изненадуваме од факти кои досега не сме ги слушнале. Овој пат наидовме на 9 факти за женските гради, кои можеби не сте ги слушнале досега.

Немојте да спиете со градник

Немојте да спиете со градник

Многу дами веруваат дека ако спијат со градник, ќе ги заштитат градите од паѓање. Слично верување споделувала дури филмската Мерилин Монро. Британски експерт, цитиран од весникот “Дејли експрес”, сепак го поби раширеното верување и предупредува дека оваа практика може да биде опасна.

Слабејте со јогурт

Слабејте со јогурт

Диетата стана позната меѓу луѓето кои сакаат да ослабат со ефикасност. Таа е едноставн и дава гаранции дека можете да влезете во форма едвај за 7 дена. Можно е со оваа диета да симнете околу 4 и 6 килограми.

Десетгодишно девојче со оштетен вид издаде стихозбирка

Десетгодишно девојче со оштетен вид издаде стихозбирка

Јована Трајчевска (10) е девојче со оштетен вид и штитеничка на училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов”- Скопје. Но, нејзиниот физички хендикеп не ја спречи да ја издаде својата прва стхозбирка „Тајните на моето срце“.

Дали бебињата треба да се думкаат

Дали бебињата треба да се думкаат

Новородените бебиња се како морнари кои после девет месеци поминати на море излегле на копно. Изненадното престанување на движењето може да ги излуди. Затоа лулањето на бебињата е еден од најчестите методи со кои родителите ги смируваат бебињата.

Кинезите не им кажуваат на децата дека ги сакаат

Кинезите не им кажуваат на децата дека ги сакаат

Колку често им кажувате на вашите родители дека ги сакате? Сигурно се случува тоа секој ден или барем одвреме-навреме. Но, доколку Кинез им се јави на родителите и им каже „Ве сакам“, тие ќе бидат збунети и шокирани. Ќе си помислат дека нешто не е во ред или дека нивното дете е под дејство на алкохол. Зошто изјавата на љубов ги чуди толку многу?

Powered by WP Bannerize