Powered by WP Bannerize

Што мажите не сакаат кај жените

Што мажите не сакаат кај жените

Постојат голем број митови за тоа што сакаат и што не сакаат мажите и жените, но за да ги разрешиме ви ги пренесуваме одговорите на мажите за женското списание Cosmpolitan. Ова се некои од нив.

Каков е сингл животот во 40-тата

Каков е сингл животот во 40-тата

Шест жени отворено зборуваат за тоа како изгледа да се биде сингл во 40-тите години и кои се предностите на таквиот живот…

Љубовни завети до 30-тата

Љубовни завети до 30-тата

Велат дека 30-тата година е година во која се случуваат многу животни правци. И навистина се право. Но, за полесно да се справиме со овие животни пресвртници кои несомнено ќе ни се случат, потребно е да знаеме некои работи за поподготвени да влеземе во следниот период од нашиот живот.

Што е тоа сексуална апатија

Што е тоа сексуална апатија

Со тек на времето, многу љубовни партнери почнуваат да ги избегнуваат сексуалните односи, а често не се во состојба да ја објаснат причината за тоа.

Пролетен замор

Пролетен замор

Голем дел од луѓето овие промени на времето ги чувствуваат и им се одразуваат врз нивното здравје, како што се чести главоболки, болки во зглобовите, замор и чести настинки.

Задолжително четкајте го јазикот

Задолжително четкајте го јазикот

Нашата уста е дом на повеќе од 700 видови бактерии, а значителен број од нив се задржуваат на јазикот.

Помогнете си со замрзнат лимон

Помогнете си со замрзнат лимон

Една од најздравите овошки е лимонот, а поради состојките кои ги содржи се употребува во многу рецепти.

Научете ги тешките лекции додека сте млади

Научете ги тешките лекции додека сте млади

Се сеќавате на оној период кога одевте на училиште и најголемиот проблем беше дали имате напишано домашна задача и каде ќе излезете со пријателите?

До 2040 година, речиси 600 милиони деца ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси

До 2040 година, речиси 600 милиони деца ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси

Околу 600 милиони деца – или 1 од 4 деца во светот – до 2040 година ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси според извештајот на УНИЦЕФ објавен на Светскиот ден на водата.

Природна боја за ретро изглед на јајцата

Природна боја за ретро изглед на јајцата

Домаќинките секоја година се трудат да имаат оригинален изглед  на велигденските јајца. Еве еден предлог.

Најзабавен начин да си го олесните породувањето

Најзабавен начин да си го олесните породувањето

До сега се веруваше дека сексот во бременоста го забрзува породувањето, иако мал број на лекари го потврдуваат тоа. Тим на стручњаци од Универзитетот Малаја во Куала Лумпур истражувањето го спроведе на 200 здрави жени кои пишувале дневник за време на бременоста.

Powered by WP Bannerize