Powered by WP Bannerize

143 400 зашто сите сме немоќни пред силата на природата

143 400 зашто сите сме немоќни пред силата на природата

Мајки, наши читателки, уште еден апел да бидеме хумани и да им помогнеме на нашите деца кои успеаја да се спасат во саботната бура. Да им помогнеме на семејствата кои ги изгубија своите домови и немаат каде да ги растат своите малечки! Да донираме на 143 400 затоа што сите сме немоќни пред силата на природата!

Да и помогнеме на малата Јана Грковски

Да и помогнеме на малата Јана Грковски

На Саемот на мебел кој ќе се одржи од 22 до 27 март ќе има штанд за донации за малата Јана Грковски (4), која боледува од церебрална парализа и епилепсија. 

Малиот Јован хуманоста ја покажа од мали нозе

Малиот Јован хуманоста ја покажа од мали нозе

Јован Дукмеџиев, кој свиреше за малата Ели во центарот на Скопје, за еден ден собра 8.774 денари.Тој ја покажа својата хуманост уште од мали нозе, а со гитарата изгледаше преслатко.

Изнесувајте ги децата и на минусни температури

Изнесувајте ги децата и на минусни температури

Педијатрите советуваат децата да одат надвор и кога е минус, бидејќи така го подобруваат имунитетот. Најдобро е да ги облечете на слоеви. И минусните температури им одговараат, бидејќи престојот на затворено помалку им годи.

За празниците, да помогнеме и некому кому му треба нашата помош

За празниците, да помогнеме и некому кому му треба нашата помош

Ели е заболена од тотален аганглионарен мега колон, екстремно ретка болест од која заболуваат едно на два милиони деца.

Да и помогнеме на Матеа Матовска да се врати меѓу другарчињата

Да и помогнеме на Матеа Матовска да се врати меѓу другарчињата

Матеа Матовска е 12 годишна ученичка која боледува од акутна миелоидна леукемија. Во моментов е хоспитализирана на одделот за хематоонкологија каде е изложена на хемотерапија.

Да и помогнеме на Матеа Матовска (12)

Да и помогнеме на Матеа Матовска (12)

Maтеа Матовска има 12 години и боледува од рак на крвта, односно акутна милоидна леукемија.

Да му помогнеме на Кирил Пеев!

Да му помогнеме на Кирил Пеев!

На Кирил Пеев, на 10 месечна возраст му бил констатиран цистичен тумор на мозок. По отстранувањето на туморот на 2 септември во клиниката Charite во Берлин, Германија било констатирано дека се работи за исклучително редок тип на малиген тумор.

На малата Ања Арсовска и треба нашата помош

На малата Ања Арсовска и треба нашата помош

Ања Арсовска заостанува во психофизичкиот развој, има слабо развиена моторика и делумна одземеност на левите екстремитети. Кога родителите го забележале ова кај Ања, која сега има пет години, тогаш започнала нивната голгота по здравствените установи низ земјава.

Апел за помош на Марко Петрушевски

Апел за помош на Марко Петрушевски

Марко Петрушевски iма само 9 години, а веќе се бори за подобро здравје.Toj има остеосарком.Детето треба итно да се оперира во Болницата “Филип Втори ” во Скопје. Самата операција и третманите ки следат потоа чинат 16000 евра, сума која семејството не е во состојба да ја обезбеди.

Да и помогнеме на десетгодишната Јована

Да и помогнеме на десетгодишната Јована

Јована Тасеска (10) има малиген израсток на раката, кој по неуспешнaта операција во Скопје повторно се појавува.

Powered by WP Bannerize