Powered by WP Bannerize

На 13 годишниот Игор му треба помош!

На 13 годишниот Игор му треба помош!

Игор Ангелов е 13- годишно дете кое боледува од леукемија.За да се подобри неговото здравје треба итно да се прави операција во Италија.

На една мајка и треба нашата помош

На една мајка и треба нашата помош

Зорица Богоевска има 28 години и е мајка на две малолетни деца. Таа боледува од рак на коскената срцевина и крвта.

Да му помогнеме на Никола да се пребори со болеста

Да му помогнеме на Никола да се пребори со болеста

Никола Докиќ е роден 1988 година, и во 2007 година му била дијагностицирана болеста Хочкин лимфом. Од тогаш до денес, трае неговата борба со болеста.

Подајте рака

Подајте рака

Нема ништо попроклето на светот од тоа да не можеш да му ги задоволиш основните потреби на своето дете! Каков сакаш родител биди, не може а да не ти се распадне срцето кога празниот џеб не ти дозволува да му ги купиш неопходните лекови или пелените на твоето дете…

Да му помогнеме на Михаил

Да му помогнеме на Михаил

На четитригодишниот Михаил Јолески од Кичево дијагностицирана му е тешка хронична аномалија на бубрезитеЗа неговото лекување потребни се 10.000 евра, сума која неговото семејство не може да ја обезбеди.

На Зоран му треба ново срце, да бидеме хумани

На Зоран му треба ново срце, да бидеме хумани

На 24-годишниот Зоран Ѓорѓиески од Вевчани му е потребно итно пресадување (трансплатација) на срце, а операцијата која ќе се изврши или во Виена, Австрија или во Франкфурт, Германија, чини од 300 до 500 000 евра.

Да и помогнеме на Александра Спасовска

Да и помогнеме на Александра Спасовска

Александра Спасовска лани имаше пад од велосипед и до денеска двапати и се извршени хируршки интервенции. Моменталната општа сосотојба и е стабилна, но таа е без свест, реагира само на груба дразба. Таа сега се наоѓа во Геријатрискиот завод за лекување каде што е седум месеци.

Да му го спасиме видот на малото бебе Јован

Да му го спасиме видот на малото бебе Јован

На малиот Јован му е потребна итна операција на двете очи за да не остане слеп, а третманот и сите прегледи чинат 3000 евра.

Да му помогнеме на 26 -годишниот Благојчо Ѓоргиев да зачекори слободно повторно

Да му помогнеме на 26 -годишниот Благојчо Ѓоргиев да зачекори слободно повторно

Благојчо Ѓоргиев има 26 години и боледува од Dg-Aclasio metaphisaria bill. Osteohondroma multifocalis hereditaria bill.Gennus valgum lat.dex. Gennus flexum lat.sin.St.post resectionem tumoris femoris et tibiae lat.dex., пократко valgus tumoris.

На Јована и треба нашата помош

На Јована и треба нашата помош

Малата Јована на која и е дијагностицирана епилептична енцепалофатија итно и неодложно мора да го продолжи лекувањето на педијатриската клиника во Љубљана каде што и претходно се лекувала.

На деветгодишниот Марко, му треба наша помош

На деветгодишниот Марко, му треба наша помош

Пред деветгодишниот Марко Петрушевски претстои голема битка за да ја победи подлата болест остеосарком.

Powered by WP Bannerize