Powered by WP Bannerize

Видео: Како делуваат контрацептивните таблети

Видео: Како делуваат контрацептивните таблети

Со помош на контрацептивните таблети се менува хормоналната структура во организмот и при тоа се создава непријателска околина за вгнездување на јајце клетката, односно нејзино оплодување. 

(Видео) Опуштена или опсесивна мајка, дали се препознавате

(Видео) Опуштена или опсесивна мајка, дали се препознавате

Познатата блогерка Естер Андерсон сними интересно видео кое низ хумор се обидува да прикаже како изгледа еден ден дружење на мајките и бебиња, но што се може да се случи кога мајките се различни.

Видео: Што се случува за време на првото тромесечје од бременоста

Видео: Што се случува за време на првото тромесечје од бременоста

Кратко, но навистина интересно видео, кое преку реални слики ни доловува што се случува во мајчината утроба за време на првото тромесечје од бременоста.

Видео: Момче или девојче-како се дефинира полот на бебето

Видео: Момче или девојче-како се дефинира полот на бебето

Момче или девојче- погледнете го ова интересно видео кое не само што го следи развојот на бебето во мајчиниот стомак туку и дава објаснување на кој начин се дефинира полот на бебето во мајчината утроба. 

Видео: Како да се заштитите во случај на земјотрес

Видео: Како да се заштитите во случај на земјотрес

Ова интересно видео нуди корисни информации како да постапиме во случај на земјотрес. 

Тест кој открива дали носите момче или девојче

Тест кој открива дали носите момче или девојче

Од неодамна на пазарот се појави тест кој открива дали трудницата носи момче или девојче.

(Видео) Тригодишно дете држи лекција на нејзиниот татко

(Видео) Тригодишно дете држи лекција на нејзиниот татко

„Колку пати морам да ти кажам кога ќе ја кренеш даската од тоалетот, мораш да ја спуштиш заради мене.“  Со овие зборови тригодишната Бредли му држи предавање на нејзиниот татко Џеремај кој заборава да ја спушти даската на ве-це шолјата.

Видео: Практични вежби за подобрување на моториката кај децата

Видео: Практични вежби за подобрување на моториката кај децата

Ова видео нуди интересни практични начини како да ја подобрите и фината и грубата моторика кај децата. 

Видео: Како детето полесно да ги научи боите

Видео: Како детето полесно да ги научи боите

Во видеото се прикажани осум  навистина интересни начини како вашето дете полесно да ги научи боите и формите. Играјте и забавувајте се учејки нешто ново и корисно.

Видео: Кои игри го успоруваат или оштетуваат детскиот развој

Видео: Кои игри го успоруваат или оштетуваат детскиот развој

Дали и образовниот систем се менува паралелно како што се менува општествениот систем и формите на семејното воспитување? Едно е сигурно, децата се деца, тие самите по себе не се менуваат, само се моделираат според некои нови, модерни и не секогаш правилни форми. 

Видео: Како најлесно да ги отстраните вештачките трепки

Видео: Како најлесно да ги отстраните вештачките трепки

Интересен и ефикасен начин како на најлесен начин да ги отстраните вештачките трепки при рутинското бришење на шминката. 

Powered by WP Bannerize