Видео: Фази на детскиот развој во првата година од животот

Видео: Фази на детскиот развој во првата година од животот

Ова интересно видео може да ви помогне да ги препознаете фазите на развој на детето типични за првата година од животот.

Видео: Убаво е да се верува во сопствените соништа

Видео: Убаво е да се верува во сопствените соништа

„Wishgranter“ e насловот на овој краток анимиран филм кој сигурни сме дека ќе ви ги стопли срцата.

(Видео) Зошто секоја мајка е супер мајка?

(Видео) Зошто секоја мајка е супер мајка?

Мајката може се, најчесто поради тоа што мора. Ова е омаж на нашите супер мајки со порака следната година да бидат уште подобри, но е и опомена за сите тие кои премалку се ценат.

Видео: Прекрасно аутистично девојче го разнежни светот пеејќи ја песната „Hallelujah“

Видео: Прекрасно аутистично девојче го разнежни светот пеејќи ја песната „Hallelujah“

Пеејќи на училишната божиќна приредба, аутистичното девојче од Северна Ирска, Кејли Роџерс ги разнежни сите присутни воодушевувајќи ги со својот несекојдневен глас.

Видео: Направете сами украсна икебана

Видео: Направете сами украсна икебана

Наместо да трошите пари научете како сами да си направите украсна новогодишна икебана и да ја внесете празничната магија во домот. 

(Видео) Писмо до родителите, што децата сакаат за Нова година

(Видео) Писмо до родителите, што децата сакаат за Нова година

На новогодишните празници децата најмногу се радуваат, но рекламата на шпанска „Икеа“ покажува дека она што децата најмногу го сакаат не може да се купи во продавницa.

Видео: Десет интересни новогодишни декорации кои можете да ги направите сами

Видео: Десет интересни новогодишни декорации кои можете да ги направите сами

Погледнете го видеото и откријте неколку корисни идеи како сами да направите интересни новогодишни декорации за вашиот дом и работно место.

Видео: Како „белата врева“ може да го смири бебето

Видео: Како „белата врева“ може да го смири бебето

Општо е познато дека некои конкретни звуци можат да влијаат смирувачки врз бебињата.

Видео: Како да не го изгубите детето во преполните трговски центри

Видео: Како да не го изгубите детето во преполните трговски центри

Трговските центри, особено за празниците се преполни со купувачи, тоа значи дека гужвата е очекувана на таквите локации.

Видео: Тато во бебешкото креветче

Видео: Тато во бебешкото креветче

Мораме да признаеме дека овој татко е „заложник“ на неговата преслатка десетмесечна ќеркичка Михаела.

Видео: Интересни готварски трикови за совршени тестенини

Видео: Интересни готварски трикови за совршени тестенини

Гледајќи го ова видео ќе видите дека многу нешта правите погрешно кога приготвувате тестенини, но истовремено ќе научите неколку интересни трикови кои ќе го олеснат тој процес.