Powered by WP Bannerize

Видео: Момче или девојче-како се дефинира полот на бебето

Видео: Момче или девојче-како се дефинира полот на бебето

Момче или девојче- погледнете го ова интересно видео кое не само што го следи развојот на бебето во мајчиниот стомак туку и дава објаснување на кој начин се дефинира полот на бебето во мајчината утроба. 

Видео: Како да се заштитите во случај на земјотрес

Видео: Како да се заштитите во случај на земјотрес

Ова интересно видео нуди корисни информации како да постапиме во случај на земјотрес. 

Тест кој открива дали носите момче или девојче

Тест кој открива дали носите момче или девојче

Од неодамна на пазарот се појави тест кој открива дали трудницата носи момче или девојче.

(Видео) Тригодишно дете држи лекција на нејзиниот татко

(Видео) Тригодишно дете држи лекција на нејзиниот татко

„Колку пати морам да ти кажам кога ќе ја кренеш даската од тоалетот, мораш да ја спуштиш заради мене.“  Со овие зборови тригодишната Бредли му држи предавање на нејзиниот татко Џеремај кој заборава да ја спушти даската на ве-це шолјата.

Видео: Практични вежби за подобрување на моториката кај децата

Видео: Практични вежби за подобрување на моториката кај децата

Ова видео нуди интересни практични начини како да ја подобрите и фината и грубата моторика кај децата. 

Видео: Како детето полесно да ги научи боите

Видео: Како детето полесно да ги научи боите

Во видеото се прикажани осум  навистина интересни начини како вашето дете полесно да ги научи боите и формите. Играјте и забавувајте се учејки нешто ново и корисно.

Видео: Кои игри го успоруваат или оштетуваат детскиот развој

Видео: Кои игри го успоруваат или оштетуваат детскиот развој

Дали и образовниот систем се менува паралелно како што се менува општествениот систем и формите на семејното воспитување? Едно е сигурно, децата се деца, тие самите по себе не се менуваат, само се моделираат според некои нови, модерни и не секогаш правилни форми. 

Видео: Како најлесно да ги отстраните вештачките трепки

Видео: Како најлесно да ги отстраните вештачките трепки

Интересен и ефикасен начин како на најлесен начин да ги отстраните вештачките трепки при рутинското бришење на шминката. 

Видео: Кога породувањето е потпомогнато со вакуум

Видео: Кога породувањето е потпомогнато со вакуум

Кога ќе започне породувањето, бебето започнува да се придвижува низ родилниот канал правејќи соодветни движења кои го носат до најдсоодветната позиција за раѓање.

Видео: Породување со употреба на форцепс

Видео: Породување со употреба на форцепс

Кратко едукативно видео во кое се демонстрира породување со употреба на форцепс, еден вид на метална фаталка со која се прифаќа бебето во родилниот канал, а се со цел да му се помогне во процесот на раѓањето.

Штипе, поти и тешко можеш да го облечеш без помошта на сопругот-да за мидер по породувањето

Штипе, поти и тешко можеш да го облечеш без помошта на сопругот-да за мидер по породувањето

На многу новопечени мајки во периодот по породувањето мидерот им станува најдобар пријател.

Powered by WP Bannerize