Powered by WP Bannerize

Не го изложувајте детето на сонце во периодот од 11 до 16 часот

Не го изложувајте детето на сонце во периодот од 11 до 16 часот

Нежната детска кожа е особено подложна на негативните последици од ултравиолетовите зраци. Таа секогаш мора да биде соодветно третирана пред детето да биде изложено на директна сончева светлина.

Нова генерација монитори за бебиња

Нова генерација монитори за бебиња

MonBaby е сосема нова и модерна генерација на монитори за бебиња, кои одат чекор понапред во надгледувањето на бебето додека не сте во истата соба.

Не претерувајте со бебешката козметика

Не претерувајте со бебешката козметика

Кога станува збор за одржување на хигиената и негата на новороденчињата, родителите најчесто ги прават следниве три грешки:

Како да ја спречите појавата на топлинскиот осип

Како да ја спречите појавата на топлинскиот осип

За да ја спречите појавата на осипот кој е резултат на претераното потење, во текот на топлите летни денови бебето облекувајте го во удобна памучна облека која не е премногу тесна.

Постои ли вистинска играчка за вашето дете

Постои ли вистинска играчка за вашето дете

Главна причина зашто играчките се делат според возраста е интересирањето на детето за таа играчка. Постарите деца повеќе се заинтересирани за интерактивни играчки со кои може самостојно да се играат, додека на помладите поинтересни им се играчките кои имаат шарени бои.

Како бебињата подобро да спијат

Како бебињата подобро да спијат

На бебињата сонот им е неопходен за да се одморат од изминатиот ден, исто како и возрасните со тоа што бебињата растат и интезивно учат што дополнително ги исцпрува. Така, сонот им е неопходен на бебињата исто како и храната, љубовта и негата.

Зошто бебињата плачат

Зошто бебињата плачат

Често младите мајки се преплашени и изгубени бидејќи нивните бебиња постојано плачат. Сепак, немојте да паничите, и најмирните бебиња плачат вкупно еден саат во текот на денот, и на тој начин ги вежбаат своите бели дробови.

Новороденчињата даваат знак преку начинот на дишење

Новороденчињата даваат знак преку начинот на дишење

Начинот на дишење кај новороденчето може многу да ви покаже за неговата здравствена и моментална состојба. Постојат повеќе начини на дишење, од кои повеќето се сосема нормални за новороденчето, и поради тоа нема потреба од дополнителни грижи кај родителите.

Бебињата имаат способност да ги препознаат емоциите на кучињата

Бебињата имаат способност да ги препознаат емоциите на кучињата

Емоциите и нивното препознавање се една од првите способности кои бебињата ги „собираат“ по раѓањето – тврди Рос Флом, професор по психологија на Универзитетот во Јута.

Природните масла ја негуваат нежната детска кожа

Природните масла ја негуваат нежната детска кожа

Не е тајна дека во производите за нега на децата може да се пронајдат парабени,боја и многу други иритирачки состојки.

Како да препознаете за што плаче бебето

Како да препознаете за што плаче бебето

Секое бебе плаче, а плачењето е искуство и дел од родителството. Убаво би било кога бебињата би доаѓале со упатство за употреба.

Powered by WP Bannerize