Powered by WP Bannerize

Што се бебешки акни и како да ги отстраните?

Што се бебешки акни и како да ги отстраните?

Еден од најчестите кожни проблеми кој се јавува кај бебињата се токму бебешките акни.

Зошто се смеат бебињата

Зошто се смеат бебињата

Почетните истражувања покажуваат дека во првите месеци од животот момчињата се смеат повеќе од девојчињата. Д-р Едимен од лондонскиот Универзитетски центар „Биркбек“ за мозок и когнитивен развој проучиl што им е смешно на бебињата и зошто.

Како да ги облекувате децата за спиење

Како да ги облекувате децата за спиење

Педијатрите тврдат дека родителите најчесто грешат кога „ноќната гардероба“ е во прашање, односно, погрешно ги облекуваат децата, па на најамлите или им е студено, или се препотуваат и настинуваат. Стручњаците нагласуваат дека на детото му е потребна истата количина на гардероба како и на вас, па затоа немојте да ги претоплувате.

Како да одберете килибарно герданче

Како да одберете килибарно герданче

Постарите велат, да знае мајката колкава болка трпи нејзиното дете додека му излегува заб, ќе плаче за едно со него! Гледајќи го како се мачи барате како да му помогнете. Верувате ли во полесно вадење на запчиња со помош на килибарни ѓерданчиња?

Збогум пелени!

Збогум пелени!

Мамички, се уште ли не ги навикнавте вашите принцови и принцези да користат нокшир?
Еве Ви неколку знаци кои ќе укажат на тоа дека вашето дете е спремно за користење нокшир

Како да го спречите бебето да ве гриза додека цица

Како да го спречите бебето да ве гриза додека цица

Доењето е најубавиот контакт помеѓу мајката и нејзиното дете, но тоа во никој случај не смее да биде и болно. Откако ќе пораснат првите запчиња, големи се шансите вашето бебенце да ве гризне за брадавица, а тоа знае многу да боли. Како да го спречите ова?

Повраќање кај бебе, родители не паничете!

Повраќање кај бебе, родители не паничете!

Повраќањето кај новороденчињата е честа последица на привикнување на желудникот на новиот начин на исхрана или знак дека детето е прејадено, па на тој начин се ослободува од вишокот храна во желудникот. Родителите не треба да паничат, туку оваа појава да ја набљудуваат како дел од физиолошкото созревање.

Музичката вртелешка корисна за вашето бебе

Музичката вртелешка корисна за вашето бебе

Иако бебињата до третиот месец од раѓањето не можат да држат ништо во рацете, потребни им се адекватни играчки кои го поттикнуваат психо-моторниот развој. Музичката вртелешка е идеална за првите денови од животот.

Како да препознаете дали цуцлата му одговара на бебето

Како да препознаете дали цуцлата му одговара на бебето

Секоја цуцла не му одговара на секое бебе. Како да ја најдете идеалната за вашето?

Како да загреете млеко во шише

Како да загреете млеко во шише

Никогаш не го топлете млекото во микробранова печка. Микробрановата печка загрева нерамномерно, тоа може да доведе до создавање на жешки џебови и уништување на хранливите состојки во мелкото.

Карактерот на вашето бебе го одредува и часот во кој е роден

Карактерот на вашето бебе го одредува и часот во кој е роден

„ Ноќни птици “

Веднаш по полноќ, на свет доаѓаат љубопитни личности, кои се под влијание на Меркур. Ако детето е родено помеѓу 00 и 02 часот, тоа секогаш ќе биде центар на внимание, доста активно и енергично. За тие деца, во иднина се препорачува повеќе да ја користат способноста за „ впивање “ информации, бидејќи во тој случај ќе бидат успешни и на училиште и на работа.

Powered by WP Bannerize