Powered by WP Bannerize

Детските песнички помагаат во учењето и развојот на говорот кај децата

Детските песнички помагаат во учењето и развојот на говорот кај децата

Одамна е познато дека нежниот говор и песничките делуваат смирувачки врз бебешкиот мозок и можат да им помогнат на бебињата во процесот на учење.

По прележана инфекција детето не треба да оди во градинка една недела

По прележана инфекција детето не треба да оди во градинка една недела

Детето не треба да посетува градинка или училиште по прележана инфекција, која не е тешка и комплицирана, најмалку една недела, а ако болеста е комплицирана и потешка, најмалку две недели.

Што кога бебето не сака да спие

Што кога бебето не сака да спие

На сите ни е познато дека кога мајката некаде брза да искочи, бебето едноставно не сака да заспие. Иако најчесто брзо потонува во сон, токму тогаш кога мајката испланирала дека нејзиното бебе ќе заспие веднаш, тоа баш и не сака…Ви звучи познато?

Држете го бебето на левата страна за подобра комуникација

Држете го бебето на левата страна за подобра комуникација

Според психолозите, држењето на бебето на левата страна ја зголемува активноста на десната хемисфера на мозокот која е одговорна за експресија на лицето што исто така ја зголемува комуникативната поврзаност помеѓу родителите и бебето.

Фото: Неуспешни фотографски обиди на родителите

Фото: Неуспешни фотографски обиди на родителите

Професионалните фото сесии можат да ни овозможат вистинско уживање гледајќи ги преслатките мали бебенца во различни, несекојдневни изданија.

Уште една несекојдневна способност што ја развиваат бебињата-читање од усни

Уште една несекојдневна способност што ја развиваат бебињата-читање од усни

Од првиот ден, родителите го гледаат бебето во лице, а исто така и тоа нив.

Колку сон им е потребен на новороденчињата

Колку сон им е потребен на новороденчињата

Новороденчињата треба да спијат по 18 часа дневно, 10 часа во ноќта и 8 преку ден иако мајките ќе се согласат дека во пракса, не е така.

Големо ДА за зимските прошетки- сепак не претерувајте со облеката

Големо ДА за зимските прошетки- сепак не претерувајте со облеката

Велиме големо „да„ за зимските прошетки, секогаш кога временските услови се доволно стабилни за тоа.

Мајчиниот допир лекува

Мајчиниот допир лекува

Кога мајката е во близина, бебето е поспокојно и позадоволно.

Нежниот допир на мама и тато влијае врз емотивниот развој на бебето

Нежниот допир на мама и тато влијае врз емотивниот развој на бебето

Нежната уметност на масирањето на бебињата припаѓа на традицијата и се пренесува од генерација на генерација како повеќекратно корисен обичај.

Не ја негувајте бебешката кожа со минерални масла

Не ја негувајте бебешката кожа со минерални масла

За нега на бебешката кожа никако не треба да користите минерални масла.

Powered by WP Bannerize