Powered by WP Bannerize

Совети за враќање на килограмите по празниците

Совети за враќање на килограмите по празниците

Колку и да ви биде тешко шетањето во овие студени денови може да ви биде од корист. Тоа е прв чекор да му помогнете на телото да работи како часовник.

Храна која не се препорачува ако сте настинати

Храна која не се препорачува ако сте настинати

За да не правите непотребни грешки, односно настинката и грипот да ги пролонгирате во недоглед, а де не знаете зошто тоа се случува информирајте се на време.

Каде грешат родителите кога исхраната на децата е во прашање

Каде грешат родителите кога исхраната на децата е во прашање

Разновидна, добро избалансирана исхрана која содржи потребна количина на протеини, јаглехидрати, корисни масти, витамини и минерали обезбедува правилен раст и развој на децата, добро здравје и доволно енергија.

Причини за намален апетит кај децата

Причини за намален апетит кај децата

Постојат повеќе причини за намален апетит кај децата, а меѓу нив е и периодот меѓу забрзаниот раст. На децата не им треба многу храна како кога интензивно растат.

Кашичка од црвен грав

Кашичка од црвен грав

Превкусен оброк од црвен грав богат со растителни влакна и протеини.

Рецепти за исхрана на осмомесечно бебе

Рецепти за исхрана на осмомесечно бебе

На осмомесечно бебе, можете да му подготвите морков, жолчка, бело месо, компир, блитва.

Осмомесечно бебе и исхрана

Осмомесечно бебе и исхрана

Најголем дел од бебињата во осмиот месец имаат по некој заб, што е знак дека можете да им давате поцврста храна.

Првата храна во бебешкото мени внесувајте ја во растојание од една недела

Првата храна во бебешкото мени внесувајте ја во растојание од една недела

Откако ќе наполни 6 месеци доенчето е веќе доволно развиено да може да научи да јаде со лажиче.

Овошна кашичка од јаболка и тиквичка

Овошна кашичка од јаболка и тиквичка

Вкусно овошно пире кое содржи витамин А, магнезиум и потасиум.

Како пробиотиците влијаат врз организмот

Како пробиотиците влијаат врз организмот

Со внесувањето на пробиотици, се намалуваат крвниот притисок и холестеролот, а се зајакнува и имунитетот што е важно за бременоста. Пробиотиците го спречуваат развојот на штетни бактерии.

Пребиотици во бременоста

Пребиотици во бременоста

Пребиотиците можат поволно да влијаат врз растот на една или повеќе бактерии и го зајакнуваат имунитетот. Најзначајни пребиотици се олигосахариди, лактоза и несварлов скроб.

Powered by WP Bannerize