Powered by WP Bannerize

И бебињата во инкубатор треба да се хранат со мајчино млеко

И бебињата во инкубатор треба да се хранат со мајчино млеко

Бебињата во инкубатор се хранат на различни начини, а самиот начин на исхрана зависи од општата состојба на бебето.

Како изгледа бебето кое има бронхитис

Како изгледа бебето кое има бронхитис

Кај повеќето бебиња болеста започнува тивко како обична кивавица, носето тече, се слушаат мали шумови додека дише, но апетитот е сочуван и во основа детето во првите денови од болеста не пројавува поголеми проблеми.

Затнатиот нос како причина за раздразливост кај бебињата

Затнатиот нос како причина за раздразливост кај бебињата

Како и на нас возрасните, така и на бебињата им пречи чувството на затнат нос, бидејќи тогаш треба да дишат преку устата, а самиот процес на хранење и спиење е значително отежнат.

На бебињата им е потребно време да се навикнат на чувството на храна во устата

На бебињата им е потребно време да се навикнат на чувството на храна во устата

Кога ќе започнете со воведување на цврста храна во менито на бебето треба да бидете подготвени на тоа дека на вашето бебе ќе му биде потребно извесно време да се навикне на чувството на храна во устата.

Како полесно да ги разберете сигналите кои ги испраќа бебето

Како полесно да ги разберете сигналите кои ги испраќа бебето

 

Не постои едноставна и сигурна формула за разбирање на сите детски потреби.

Кашичка од просо и цимет

Кашичка од просо и цимет

Вкусна кашичка од просо наменета за бебиња постари од седум месеци.

Дали да му понудите сок на бебето кое страда од опстипација

Дали да му понудите сок на бебето кое страда од опстипација

Соковите се корисни во периодот кога детето се измачува со чест затвор но сепак треба да се внимава.

Како може да се помогне при полесна нетолеранција на лактоза

Како може да се помогне при полесна нетолеранција на лактоза

Со конзумирање на различни ферментирани млечни производи може да се дознае кои повеќе годат. Во одредени случаи може да се конзумира млеко, но во помали количини.

Интолеранција на лактоза

Интолеранција на лактоза

Според дефиницијата, нетолеранција на лактоза е пореметување која кај некои луѓе, поради недостаток на ензимот на лактоза во цревата, го предизвикуваат млечниот шеќер или лактозата.

Кашичка од моркови

Кашичка од моркови

Топол оброк богат со витамини и минерали наменет за бебиња постари од шест месеци.

Чаша млеко и парче сирење, па во кревет

Чаша млеко и парче сирење, па во кревет

Ако детето има проблем со несоница, обидете сe да му помогнете со некои производи за вечера. Лекарите истакнуваат дека добро е детето навечер да испие една чаша млеко, бидејќи ќе го опушти.

Powered by WP Bannerize