Powered by WP Bannerize

Нездравата храна не секогаш e лош избор, само треба умереност

Нездравата храна не секогаш e лош избор, само треба умереност

Некаде во светот најверојатно постојат деца кои никогаш не пробале виршли или грицки или биле во ресторан за брза храна. Но таквите деца се малку.

Некои навики во исхраната сепак не се толку здрави

Некои навики во исхраната сепак не се толку здрави

Нови медицински истражувања покажуваат дека некои навики кои со години биле промовирани како здрави, всушност не се.

Овошна кашичка со гриз

Овошна кашичка со гриз

Доколку веќе сте внеле глутен во исхраната на вашето малечко, тогаш оваа кашичка е добредојдена за утрешниот оброк.

Одмореното и нахрането бебе е подготвено за зближување

Одмореното и нахрането бебе е подготвено за зближување

 

Поголемиот број на сигнали кои бебето ги испраќа се однесуваат на потребата за храна и одмор.

Кои штетни состојки се дел од пелените за еднократна употреба

Кои штетни состојки се дел од пелените за еднократна употреба

 Според статистиките се смета дека еднократните бебешки пелени сочинуваат 2% од вкупниот отпад и се голем загадувач на природата.

Диетите се опасни за коските на тинејџерките

Диетите се опасни за коските на тинејџерките

Тинејџерките често држат диети, па се изложуваат на опасност да го загрозат здравјето на коските, предупредуваат научниците од универзитетот во Бристол.Истражувачите го скенирале обликот и густината на коските на 4.000 петнаесетгодишни деца за да се потврди хипотезата.

Зошто палентата е здрава

Зошто палентата е здрава

Палентата е здрава бидјеќи содржи доволно минерали, нутриенти и витамини колку што му се потребни на телото за нормално да функционира.Таа има големо влијание во спречувањето на различни болести, како и на севкупното здравје на човекот.

Одберете обувки кои го следат темпото на развој на детските стапала

Одберете обувки кои го следат темпото на развој на детските стапала

Стапалата на бебињата во периодот од третиот до шестиот месец од животот се рамни и меки.

Пире од компири, пашканат и лук

Пире од компири, пашканат и лук

Послужете им повкусна и поздрава варијанта на пирето.

Читајте внимателно што содржат кашичките

Читајте внимателно што содржат кашичките

Зеленчуковите кашички немаат додадок на сол, додека оние со месо и зеленчук имаат, но во помали количини. Внимавајте ако некој во семејството има проблем со глутен, на кашичката пишува ако содржи.

Колострумот како прва природна вакцина што ја добива новороденчето

Колострумот како прва природна вакцина што ја добива новороденчето

Колострумот е првото млеко кое телото на идната мајка започнува да го создава уште во текот на бременоста.

Powered by WP Bannerize