Powered by WP Bannerize

Ужината е задолжителна за секоја трудница

Ужината е задолжителна за секоја трудница

Лесната ужина во текот на целата бременост може да ви помогне да го одржите високото ниво на енергија која е неопходна за извршување на секојдневните активности.

Трудници, зошто бананата е идеално овошје за вас

Трудници, зошто бананата е идеално овошје за вас

На телото на трудницата без сомнеж и е се потребни дополнителни извори на енергија, а ништо полесно  и побрзо нема да го подигне нивото на енергија како бананата.

Исхраната во бременоста е важна за оралното здравје на бебето

Исхраната во бременоста е важна за оралното здравје на бебето

Исхраната на трудницата во голема мера влијае врз формирањето на ткивата од кои ќе се развијат забите кај фетусот.

Анемија за време на бременост

Анемија за време на бременост

Анемијата е состојба која настанува во организмот поради недоволна количина на еритроцити-црвени крвни клетки.

Исхрана на трудници со крвна група нулта

Исхрана на трудници со крвна група нулта

Трудниците со крвна група нулта имаат одличен метаболизам. Тие треба да јадат храна богата со немасно органско месо. Треба да се избегнува свинско месо и сите месни преработки од свинско како што се сланина и шунка. Говедско, јунешко, јајца, телешко се поволен избор на производи.

Трудници, уживајте во темното чоколадо

Трудници, уживајте во темното чоколадо

Консумирањето на чоколадо во текот на бременоста, според многубројни истражувања јможе да биде корисно за развојот на фетусот.

Кои сирења треба да се надвор од менито на трудницата

Кои сирења треба да се надвор од менито на трудницата

Бременоста е чувствителен и посебен период од животот на една жена, затоа е потребно да се обрне дополнително внимание на воспоставувањето на здрав начин на живот и избегнување на сите оние нешта што на било кој начин можат да му наштетат како на плодот така и на мајката.

Правила за начинот на исхрана во бременоста

Правила за начинот на исхрана во бременоста

Правилната и избалансирана исхрана е важна во периодот на бременоста кога на телото на идната мајка и се потребни дополнителни витамини и минерали кои се составен дел од здравите хранливи намирници.

Зошто калинката е овошје кое им се препорачува на трудниците

Зошто калинката е овошје кое им се препорачува на трудниците

Сокот од калинка е одличен начин трудницата да ужива и во неговиот вкус и да добие витамини и минерали неопходни за здрава бременост.

Лубеницата најпогодна храна за бремени жени

Лубеницата најпогодна храна за бремени жени

Покрај тоа што, содржи многу витамини и минерали неопходни за мајката и бебето, лубеницата има корисен ефект врз голем број на непријатни појави кои ја придружуваат бременоста, како гадење и отоци.

Фолна киселина и како таа влијае врз бременоста

Фолна киселина и како таа влијае врз бременоста

Фолат е витамин Б кој игра важна улога во развојот на нови клетки. За време на бременоста важно е неговото конзумирање бидејќи помага за здрав развој на бебињата посебно во раните денови.

Powered by WP Bannerize