Powered by WP Bannerize

Колку килограми е дозволено да се здебелите во бременоста?

Колку килограми е дозволено да се здебелите во бременоста?

Идните мајки кои во бременоста се здебелуваат повеќе од 16 килограми, ризикуваат предвремено да се породат, или да се породат со царски рез.

Колку треба да јадат трудниците?

Колку треба да јадат трудниците?

Обилната исхрана во текот на бременоста влијание врз долгорочното здравје на децата?

Бремените жени треба да јадат за двајца-најчеста грешка

Бремените жени треба да јадат за двајца-најчеста грешка

Бремените жени секојдневно се бомбардирани со податоците за тоа, што смеат, а што не да прават или да јадат додека се во исчекување на најсреќниот настан во нивниот живот.

Што не смее да се конзумира во бременоста

Што не смее да се конзумира во бременоста

Доколку сопругот или некој од семејството боледувал од поленска грозница, астма, егзема или други алергии, би требало да избегнувате кикирики во сите облици, бидејќи може бебето да стане алергично на јаткасти плодови. Всушност, нив треба да ги избегнувате во текот на бременоста и доењето.

Powered by WP Bannerize